Laten we bakken! Een Italiaanse klassieker in taartvorm : romige mascarpone, een lichte biscuit en een vleugje amaretto & koffie. De Belgische toets ? De krokante speculoosbodem !
Laten we bakken!


Ingrediënten voor 6 personen
60g boter, 120g speculooskruimels, 2 eieren, 95g kristalsuiker, 45g bakmeel, 200g mascarpone, 200g slagroom, 20g amaretto, 2 gelatineblaadjes, 2 koffiekopjes
Meng de zachte boter met de speculoos en bedek er een springvorm mee. Laat opstijven in de koelkast. Voor de biscuit, klop de eieren wit met 55g suiker en voeg de bloem toe. Giet in een bakvorm en bak 20 min. op 180°C. Meng de mascarpone met de opgeklopte slagroom, 40g suiker, de amaretto en de geweekte gelatineblaadjes. Giet de helft van het mengsel op de bodem, bedek met de biscuit besprenkeld met koffie en werk af met de rest van het mascarponemengsel. Laat nog even opstijven in de koelkast, haal uit de springvorm en bestrooi met cacao net voor het opdienen. Smakelijk !
