Frangipanetaart is niet enkel voor Driekoningen. Het zoete van de amandelen en de knapperige amandelkrokant … We zouden het elke dag kunnen eten!
Laten we bakken!


Ingrediënten voor 6 personen
55g kristalsuiker, 110g boter, 4 eieren, 20g eiwit, 80g bakmeel, 60g poedersuiker, 60g amandelpoeder, 20g bloem, 40g amandelschilfers
Meng 35g kristalsuiker, 50g boter, 2 eieren en 80g bakmeel om het zanddeeg te bereiden. Laat het mengsel gedurende 1 uur rusten op een koele plaats. Voor de frangipane meng je 60g boter, 60g poedersuiker en 60g amandelpoeder. Voeg hier 2 eieren en 30g bloem aan toe. Laat het gedurende een uur in de koelkast staan. De amandelkrokant wordt gemaakt door 20g kristalsuiker, 20g eiwit en 40g amandelschilfers te mengen. Rol vervolgens het deeg uit en plaats het in een taartvorm. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem. Verdeel de frangipane over de taartbodem en bedek het met de amandelkrokant. Zet gedurende 40 min. in een op 180° C, voorverwarmde oven. Smakelijk!
