

Waan jezelf in de zevende hemel met onze frisse meringue taart met citroencrème op een krokante zanddeegcroûte. Citroenen kunnen zuur zijn, … maar ook zo zoet!
Laten we bakken!


Ingrediënten voor 6 personen
150 g boter, 150 g kristalsuiker, 2 eieren, 50 g bloem, 1 g baking powder, 1 gelatineblaadje, 60 g citroensap
Om het deeg voor de croute te bereiden meng je 50 g boter met 40 g suiker. Voeg vervolgens een eidooier, bloem en gist toe. Laat het mengsel 1 uur rusten in de koelkast voor je het bakt op 180°C gedurende 20 minuten. De citroencrème bereid je door de gelatine zacht te maken in koud water. Breng 60 g citroensap aan de kook en voeg het mengsel van ei met 50 g suiker toe. Haal het mengsel van het vuur en voeg de gelatine en 100 g boter toe. Klop voor de meringue het eiwit op met 60 g suiker. Giet tot slot de citroencrème over de afgekoelde croute, voeg de meringue toe als garnituur en brandt af met een gasbrandertje voor de finishing touch. Smakelijk!
