

De rijstpap van onze grootmoeders, heruitgevonden op een zanddeegcroûte en bestrooid met geschaafde amandelen. De rijsttaart wordt ons favoriete dessert!
Laten we bakken!


Ingrediënten voor 4 personen
85 g kristalsuiker, 50 g boter, 2 eieren, 80 g zelfrijzende bloem, 400 g volle melk, 200 g slagroom, 1 vanillestokje, 50 g "gebroken" rijst, amandelschilfers
Zanddeeg maak je door 35g kristalsuiker met de boter te mengen. Voeg vervolgens de eieren toe en de zelfrijzende bloem. Laat het geheel een uur afkoelen in de koelkast voor je het 30 minuten bakt op 170°C. Maak de rijstpap door de volle melk aan de kook te brengen samen met 100g slagroom en een gespleten vanillestokje. Met de pan van het vuur voeg je 50g gebroken rijst toe en blijf je het mengsel roeren op een zo laag mogelijk vuurtje. Op het einde van de kooktijd, bij de juiste dikte, voeg je 50g kristalsuiker toe. Bewaar het geheel in de koelkast. Voeg 100g slagroom toe om de rijstpap romiger te maken. Garneer de taartbodem met de rijstpap en werk de taart af met geroostere amandelschilfers. Veel plezier!
