De mengeling van gezouten karamel en chocolade: een topcombinatie! Voeg hier geroosterde hazelnoten aan toe … en we krijgen de perfecte taart! Een beetje krokant, een beetje smeuïg, zodat je vooral geen kruimel wil laten liggen!
Laten we bakken!
Ingrediënten voor 6 personen
120g kristalsuiker, 50g boter, 2 eieren, 80g bakmeel, 180g slagroom, 120g pure chocolade, 45g gezouten boter, hazelnoten.
Meng 35g kristalsuiker, 50g boter, 2 eieren en 80g bakmeel om het zanddeeg te bereiden. Laat het mengsel voor het bakken (30 min. op 170° C) gedurende 1 uur afkoelen. Voor de ganache breng je 120g slagroom met 25g kristalsuiker aan de kook. Voeg hier de stukken chocolade aan toe. Klop dit op tot je een gladde ganache bekomt. Giet dit onmiddellijk in de gebakken en afgekoelde taartbodem, laat afkoelen in de koelkast. Voor de gezouten karamel laat je 60g suiker koken en erna afkoelen met 60g hete slagroom. Maak de karamel glad, zet het vuur uit en voeg dan de gezouten boter toe. Giet tot slot de karamel over de ganache en bestrooi het geheel met de gemalen en geroosterde hazelnoten. Smakelijk!