Geniet van de beste biologische ingrediënten in onze Belgische kaastaart met biospeculoos, samengesteld uit een krokante croûte (vanonder) en een crumble (bovenop) ... Geniet van de speculoos tot de laatste kruimel!
Laten we bakken!
Ingrediënten voor 6 personen
70 g boter, 70 g bruine suiker, 1 eigeel, 100 g bloem, 2 g speculooskruiden, 4 g kaneelpoeder, 200 g magere platte kaas, 150 g slagroom, 50 g poedersuiker
Voor de speculoos meng je de boter met de bruine suiker. Vervolgens voeg je de bloem toe, de speculooskruiden en de kaneel. Zet het geheel gedurende een uur in de koelkast. Gebruik vervolgens 2/3 van de bereiding voor de taartbodem en bak dit gedurende 20 minuten op 180°C. De rest gebruik je voor de crumble. Meng vervolgens de magere plattekaas met de verse slagroom en de poedersuiker. Giet het plattekaasmengsel over de afgekoelde speculooskorst en werk de taart af met gebakken, verkuimelde speculooscrumble. Smakelijk!