Maak van elk koffie- of theemoment een feest met onze cake met homemade karamel en stukjes melkchocolade. Goed voor een extra portie energie!
Laten we bakken!
Ingrediënten voor 4 personen
15 g glucose, 40 g fondantsuiker, 55 g room, 85 g boter, 2 eieren, 80 g zelfrijzende bloem, 50 g melkchocoladestukjes
Om de caramel te bereiden, breng de glucose met de fondantsuiker aan de kook tot het bekomen van een goudgele caramel. Voeg de room toe en laat afkoelen. Roer er 35 g boter onder tot een glad mengsel. Laat afkoelen in de frigo. Om de cake te maken, klop 100 g caramel op met de rest van de boter, voeg de eieren toe, de bloem en de chocoladestukjes. Giet in een beboterde bakvorm en laat 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 170° C. Werk de afgekoelde cake af met de resterende caramel.