Laten we bakken! Geïnspireerd op de Engelse Banoffee pie, combineert deze taart verse bananenschijfjes met lichtgezouten karamel. Met slagroom en bresiliennenootjes doet ze ons denken aan de bresiliennetaart, ….versie fruit.
Laten we bakken!
Ingrediënten voor 6 personen
105g kristalsuiker, 50g boter, 2 eieren, 80g bakmeel, 180g slagroom, 10g gezouten boter, 2 bananen, bresiliennenootjes
Meng 35g kristalsuiker, 50g boter, 2 eieren en 80g bakmeel om het zanddeeg te bereiden. Laat het mengsel voor het bakken (30 min. op 170° C) gedurende 1 uur afkoelen. Voor de karamel laat je 60g suiker koken en erna afkoelen met 60g hete slagroom. Maak de karamel glad, zet het vuur uit en voeg dan de gezouten boter toe. Giet de helft van de karamel op de gebakken, afgekoelde taartbodem, bedek met de schijfjes banaan en giet er de rest van de karamel over. Klop 120g slagroom op met 10g kristalsuiker en garneer er de taart mee. Werk af met breisiliennenootjes. Smakelijk !