An apple a day keeps the doctor away… Dit gezegde wordt elke dag waargemaakt,want elke dag schillen onze patissiers met de hand de Jonagold-appels voor onze taarten om de smaak te behouden. Zijn ze niet geweldig?
Laten we bakken!
Ingrediënten voor 4 personen
65 g boter, 35 g kristalsuiker, 2 eieren, 60 g zelfrijzende bloem, 10 g bloem, 40 g poedersuiker, 40 g amandelpoeder, 2 Jonagold appelen
Om het deeg voor de croute te bereiden meng je 25g boter met 35g kristalsuiker. Voeg een ei en de zelfrijzende bloem toe. Zet het mengsel gedurende 1 uur koel. Voor de frangipane meng je 40g boter met de poedersuiker en het amandelpoeder. Voeg een ei toe en de bloem. Laat een uur rusten op een koele plaats. Tot slot rol je de croutedeeg uit en leg je hem in een taartvorm. Prik gaatjes in de bodem met een vork. Doe de frangipane op de taartbodem en garneer met twee geschilde en in 4 gesneden Jonagold-appelen. Zet in de oven gedurende 40 minuten op 180°C. Smakelijk!