

Als onze Belgische aardbeien zich laten omringen door blauwe bessen en frambozen, kunnen we niet meer weerstaan! Hopelijk duurt het seizoen lang dit jaar….
Laten we bakken!


Ingrediënten voor 4 personen
65 g boter, 35 g kristalsuiker, 2 eieren, 60 g zelfrijzende bloem, 10 g bloem, 40 g poedersuiker, 40 g amandelpoeder, 2 Jonagold appelen
Zanddeeg maak je door 35g kristalsuiker met de boter te mengen. Voeg vervolgens 2 eieren toe en de zelfrijzende bloem. Laat het geheel een uur afkoelen in de koelkast voor je het 30 minuten bakt op 170°C. Maak de banketbakkersroom door 1 ei los te kloppen met 50g suiker en de maïzena. Breng de melk met de halve vanillestok aan de kook. Zet daarna in de ijskast. Neem 125g van het koud geworden mengsel en voeg er de opgeklopte slagroom bij. Tot slot werk je de taartbodem af met het rood fruit. Smakelijk!
