Tarte À: Tine

Het verhaal achter de creatie

Omdat het zowel gluten-vrij is als melk-vrij en geschikt voor vegans, waardoor echt iedereen er van kan meesmullen!

Ingrediënten

Maakt: 2 individuele cheesecakes (+-10cm diameter)
Nodig: 2 bakvormen of uitsteekvormen/dresseerringen van 10cm

Ingrediënten:
45ml water
45ml honing (probeer zeker een merk uit je streek!)
20ml citroensap + schil van een halve citroen
30ml kokosolie
10g bruine suiker
10g witte suiker
20g plantaardige boter
40g gluten-vrije bloem
1 Belgische peer

Bereidingswijze:
Voor de ideale smaak laat je de cashews een nachtje in water weken. Heb je niet zoveel tijd? Overgiet ze dan met kokend water en laat ze 2 uur weken. Intussen kan je de crumblebodem klaarmaken. Meng beide suikers met bloem en boter. Plaats op bakpapier in je bakvorm of dresseerring en duw aan. Zorg dat het ongeveer 1-1,5cm hoog is. Herhaal voor de 2e vorm. Schil nu de peren en snijdt in dunne plakjes. Leg het op je crumble en plaats ze in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 15 minuten. Laat afkoelen maar haal niet uit de bakvorm of dresseerring.

Tijd voor de cheesecake! Giet de cashews af en spoel met koud water. Voeg water, dan honing en kokosolie en citroensap toe aan een blender en voeg er als laatste de cashews aan toe. Blend tot je een dikke maar egale massa hebt. Giet uit over de crumble en plaats in de vriezer voor 30 minuten (langer mag ook als je het voor later wil bewaren), dit zal de cheesecake snel helpen opstijven. Je kan nadien de cheesecake in de ijskast bewaren zonder dat ze opnieuw vloeibaar zal worden. Rasp er nog wat citroenschil overheen en geniet!

(Tip: als je een dresseerring gebruikt kan je de cheesecake na de vriezer er gewoon uitduwen via de crumble zijde)

Vind ons bij Delhaize!

Delhaize

Volg ons op sociale media!

Facebook Instagram