Laten we bakken! De origine van de wortelcake zou in Groot-Brittanië liggen in de jaren '40, …maar ondertussen zijn wij, Belgen, er ook fan van !
Laten we bakken!


Ingredienten voor 6
120g geraspte wortelen, 40g water, 40g cassonadesuiker, 80g eieren, 25g eigeel, 60g rietsuiker, 100g zonnebloemolie, 30g gehakte hazelnoten, 12g bakpoeder, 6g speculaaskruiden, 80g verse kaas, 40g room, 1 eetlepel citroensap
Laat de geraspte wortelen weken in het water met de cassonadesuiker. Klop de eieren, het eigeel, de rietsuiker en de zonnebloemolie op. Voeg de bloem, de helft van de hazelnoten, het bakpoeder en de speculooskruiden toe. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°. Werk af met een mengsel van de verse kaas, de opgeklopte room en het citroensap. Bestrooi met de rest van de hazelnoten. Smakelijk!
