Tarte À Joke

Nom:

JJ's speculoostaart

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Ze is bijzonder fris, licht en vernieuwend en past in alle seizoenen. De crunchy notenbodem geeft deze taart net dat tikkeltje extra! Bovendien is deze taart lactosevrij!

Recette:

• ongezouten pistachenoten 75 g
• cashewnoten 60 g
• havervlokken 50 g
• kokospoeder 25 g
• medjouldadels 5 stuks
• vloeibare honing 2 eetl.
• Kokosolie 2 eetl.
• melk 2.5 dl
• room 2 dl
• eieren 3
• gelatineblaadjes 7
• suiker 80 g
• bloemsuiker 1 eetl.
• vanillesuiker 2 zakjes
• zout 1 snuifje
• speculaaskoekjes 100 g
• peer

Mix de havervlokken, de cashewnoten, de pistachenoten, het kokospoeder en de dadels grof. Meng er de kokosolie en 1 eetl. honing onder.
Verdeel het deeg over een taartvorm met bakpapier en druk goed aan. Zet 30 min. in de koelkast of de diepvriezer.
Verdeel over de bodem dunne reepjes peer
Scheid het eiwit en eigeel van de eieren.
Voeg een snuifje zout toe aan de eiwitten en klop stijf.
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Laat uitlekken en knijp uit.
Breng ondertussen de melk aan de kook.
Klop de eidooiers samen met de vanillesuiker en de gewone suiker tot een glad wit mengsel.
Laat de uitgeknepen gelatineblaadjes smelten in de melk en giet de hete melk beetje bij beetje al roerend over het witte mengsel.
Laat al roerend afkoelen en roer er de resterende speculaas onder.
Klop de room stijf met de bloemsuiker en roer onder het speculaasmengsel.
Roer er voorzichtig de eiwitten onder met een houten lepel en giet alles in de springvorm. Laat 4 à 5 u. opstijven in de koelkast. Smakelijk!

DÉCOUVREZ TOUTES LES MEILLEURES RECETTES

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram