Tarte À Lisette

Nom:

Lavendel cheesecake

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Een frisse cheesecake met een fleurige toets van lavendel.. Je proeft de zomer in dit heerlijk taartje

Recette:

Bodem:
- 80 gram petit beurre
- 80 gram bisquit
- 70 gram boter

> Maal de koekjes fijn en smelt de boter
> Meng deze samen en verdeel over de bodem van een springvorm en zet weg in de koelkast.

Vulling:
- 4 blaadjes gelatine
- 300 gram roomkaas
- 200 ml slagroom
- vanille aroma
- 120 gram suiker

> Week de gelatine in koud water.
> Klop 150 ml slagroom samen met de suiker en de vanille aroma op tot je stevige pieken hebt.
> Warm 50 ml slagroom op in een pannetje en los de geweekte gelatine hierin op tot het helemaal is opgenomen door de slagroom
> Roer de roomkaas los in een kommetje en meng deze door de opgeklopte slagroom.
> Voeg als laatste het gelatine mengsel bij het geheel en stort de vulling op de taartbodem.

Toplaag:
- 2 blaadjes gelatine
- 150 ml water
- 3 eetlepels gedroogde lavendel
- 40 ml honing
- Optioneel paarse kleurstof

> Week de gelatine in koud water.
> Vul een pannetje met het water, de honing en de lavendel en laat ongeveer 10 minuutjes doorkoken.
> Haal nu het pannetje van het vuur en zeef de inhoud zodat er geen korreltjes lavendel meer inzitten.
> Doe nu de geweekte gelatine erbij en roer zodat het goed is opgelost.
> Laat ongeveer 20-30 minuutjes afkoelen op het aanrecht en voeg optioneel een paar druppeltjes paarse kleurstof toe om de toplaag een mooie kleur te geven.
> Als het lavendel mengsel goed is afgekoeld, giet je deze heel zachtjes over de vulling in de taartbodem en laat stijf worden in de koelkast.
> na ongeveer 3 uurtjes is de taart klaar om te genieten!

DÉCOUVREZ TOUTES LES MEILLEURES RECETTES

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram