Tarte À Valerie

Nom:

Kaastaart aardbei

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Mijn vrienden en ik zijn gewoon allemaal fan van kaastaarten, maar de meeste van mijn vrienden zijn minder fan van bakken dan ik. Dus als ik tijd heb om kaastaart te maken, proberen wij mensen uit te nodigen voor een stuk te komen eten of we brengen ze naar hun of mijn vriend trakteert op het werk. Er is nog nooit een stuk overgebleven.

Recette:

Voor een taartvorm van 20cm
300g platte kaas
200g zure room
200ml room
8el fijne rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
6g agaragar
5 cl amaretto
50g notenmix (kan ook met 1 soort als je dat liever hebt)
100g Italiaanse amandel koekjes
50g boter
3el bloemsuiker
2el balsamicoazijn
250g verse aardbeien
kleine hoeveelheid Pure chocolade 70%

Smelt de boter. Hak de koekjes en de noten fijn. Voeg de boter bij de koekjes en doe het mengsel in een taartvorm, druk goed aan en zet in de koelkast. Ik doe vershoudfolie in de taartvorm om nadien de taart gemakkelijker uit de vorm te kunnen halen en dan droogt de rand ook niet uit.

De agaragar in de amaretto laten oplossen en opwarmen, zorg dat er geen klontertjes vormen. Zet van het vuur en laat afkoelen.
Klop de room half op.
Meng in een andere kom de platte kaas, suiker en vanillesuiker door elkaar. Eens goed gemengd voeg je de zure room ook toe. Spatel de half opgeklopte room nu ook door het mengsel en als laatste de afgekoelde amaretto (mag nog een beetje lauw zijn maar zeker niet warm meer).

Giet het mengsel over de koekjesboden. Ook op de taart leg ik vershoudfolie om niet uit te drogen. Zet daarna voor minstens 1 uur in de frigo.

Maak een mengsel van bloemsuiker en balsamicoazijn. Snij de aardbeien in plakjes, meng door het suiker/azijn mengsel en decoreer de taart met de aardbeien.(zorg dat er niet te veel suiker/azijn aan de aardbeien hangt, anders gaat het de taart wak maken of van de randen lopen)
Smelt de chocolade en decoreer de taart naar wens met de chocolade. Zet nog even terug in de koelkast tot de chocolade is opgesteven.
De taart kan ook zonder de chocolade, maar persoonlijk vind ik het lekkerder met.
Smakelijk.

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram