Tarte À Marc

Nom:

Marc Gemels

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Het is een smaakvolle klassieker die door het FRANSE ZANDDEEG (Pâte sablée) onweerstaanbaar wordt.

Recette:

Abrikozentaart met bandjes (Frans zanddeeg)

Taartvorm (doorsnede + 27 cm), kartelroller, penseel.

Frans zanddeeg:
o 240 g bloem,
o 40 g amandelmeel (-bloem),
o 150 g koude boter,
o 100 g suiker,
o 1 (klein) ei,
o Snuifje zout.

Vulling:
o 450 g (½ blik) abrikozencorin (-moes, -puree),
o 1 ei (om te doreren).

Afwerking:
o 50 g abrikotage (of abrikozenconfituur zónder stukjes),
o 1 el water.


Bereidingswijze:

• Oven voorverwarmen op 180°C (Warme Lucht) of 200°C (Boven- en Onderwarmte),

• Taartvorm inboteren en bestuiven met wat bloem,

• Ingrediënten van het deeg mengen tot een stevige bal, wikkel het deeg in huishoudfolie en laat + 1 uur in de koelkast rusten,

• Deeg uitrollen (+ 4 mm dik) tussen 2 vellen bakpapier, in de taartvorm plaatsen en inprikken met een vork (deeg dat over de rand komt afsnijden en nog even bewaren),

• Deegbodem vullen met abrikozencorin,

• Rest van het deeg uitrollen (+ 4 mm dik) en in stroken snijden (8 à 10 mm breed) met een kartelroller en in ruitjespatroon over de taart leggen,

• Ei loskloppen, de bovenrand van het deeg en de stroken doreren,

• Taart in 25 à 30 minuten bakken,

• Taart in de vorm laten afkoelen tot ze lauw is. Dan pas uit de vorm halen,

• Abrikotage opwarmen en mengen met het water,

• Met een penseel de bovenkant van de taart (helemaal) abrikoteren.

DÉCOUVREZ TOUTES LES MEILLEURES RECETTES

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram