SPRING
Tarte À Joeri

Nom:

Paps-Kaas-taart

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Een kaastaart om je vingers van af te likken. Smeuïg in mond, het smelt op je lippen en door de appel heeft een frisse toets. De kaastaart van de bakker is er niets tegen, hoor ik ook iedere keer.

Recette:

Het deeg
• 3 appels
• Kant-en-klaar kruimeldeeg

Gebruik kant-en-klaar kruimeldeeg.
Smeer een dun laagje boter over de bodem van de springvorm.
Leg je kruimeldeeg uit in je springvorm.
Schil je appels en snij ze in dunne schijven. Bedek de bodem met een laag appel.
De vulling van de kaastaart
• 500 g plattekaas
• 200 g suiker
• 80 g bloem
• 2 deciliters melk
• 4 eieren
• 1 vanillestokje of vanille extract
• Bloemsuiker

Scheid de eieren. Doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Bewaar het eiwit voor straks.
Weeg de juiste hoeveelheid suiker en strooi bij de dooiers. Meng alles kort met de garde. Laat de machine een kleine 5 minuten draaien op matige snelheid, tot je een egale bleke dooiermassa overhoudt, waarin de suiker is opgelost.
Weeg de juiste hoeveelheid bloem en voeg ze in delen toe aan het mengsel van dooiers en suiker.
Giet de melk en vanille gelijkmatig bij het beslag, terwijl de keukenmachine draait.

Verwarm de oven voor tot 170°C.
Doe het eiwit in een vetvrije propere mengkom en klop het tot een stevig wit schuim.
Schep de plattekaas in de pot met afgekoeld beslag. Roer met de garde tot het een egaal mengsel is.
Spatel het eiwitschuim doorheen het beslag met plattekaas.
Schuif de taart in de voorverwarmde oven van 170°C. Reken een baktijd van 50 tot 60 minuten.
Laat de kaastaart afkoelen. Klik de spingvorm los en verhuis het gebak voorzichtig naar een vlakke schaal.

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram