Tarte À Steve

Nom:

Herfsttaartje kriek

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Wij vieren elk jaar Thanksgiving met de familie. Ik wou eens uitpakken met nieuwe combinaties. Ik heb deze taart zelf samengesteld en wat een mooie reacties heb ik gekregen.
Ik maak de taart nu elk jaar met Thanksgiving, maar ook tijdens andere feestje en altijd met veel succes.

Recette:

1) Verkruimel 250gr speculaas. Laat 60gr boter smelten en voeg deze toe aan 200gr van de speculaas. Meng deze zodat je een mooie massa krijgt. Leg een bakpapiertje in een taartbodem en strijk deze massa uit over deze bodem. Bak deze 10min in een oven van 180 graden en laat goed afkoelen.

2)Breng een bokaaltje krieken met het sap aan de kook van 350gr. In een kommetje meng je ondertussen 60gr suiker met twee soeplepels maizena. Voeg hierbij het sap van een halve limoen en klop dit goed op. Meng dit samen met de kokende krieken en zet het vuur af. Laat goed afkoelen.

3)Klop 140ml slagroom van 40%vet op tot die goed stevig is. Voeg hierbij een potje van 250gr mascarpone toe. Voeg daarna een zakje vanille suiker, twee soeplepels bloemsuiker en de rest van de speculaaskorrels toe.
Meng dit tot een mooie massa.

4)Verdeel het mascarpone mengsel over de afgekoelde bodem. Verdeel de krieken over de bovenkant en zet deze taart nog een uurtje in de frigo.

Smakelijk!

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram