Tarte À Justine

Nom:

Zwarte bes taart

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

de taart heeft een zeer verrassende smaakt. Dit komt door de zwarte bes. Een fruitsoort waar weinig desserts mee gemaakt worden. De taart heeft bovendien een zeer mooie kleur en oogt daarom extra lekker. Vrienden zijn altijd vol lof over dit dessertje.

Recette:

Voor het kaasmengsel
- 350 gram magere kaas
- 200ml slagroom
- 6 blaadjes gelatine
- 2 eetlepels Limoensap
- 130 gram suiker
- zakje vanillesuiker
- 250gram fruit (diepvries) zwarte bessen

Voor de bodem
- 90gram boter
- 140gram speculaas
- 80gram amandelpoeder

1. Plet de speculaas en meng het met de gesmolten boter en amandelpoeder. Doe het mengsel in een springvorm en druk aan. Laat zeker 20min stijven in de frigo.
2. Meng de platte kaas met de suiker en vanillesuiker
3. Verwarm het fruit en pureer. Voeg daarna het mengsel door een zeef bij het platte kaas mengsel.
4. Laat de gelatine weken in koud water.
5. Knijp de gelatine uit. verwarm het limoensap en voeg de gelatine toe. Roer tot alles opgelost is. Voeg dit bij het mengsel.
6. Klop de room stijf en meng het onder het kaasmengsel.
7. Optie: Voeg nog stukjes fruit toe aan het mengsel.
8. Voeg alles toe in de springvorm en laat zeker 4u opstijven in de koelkast

Optie afwerking taart: vers fruit, slagroom, chocolade.

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram