Tarte À Sara

Nom:

Millionaire brownie

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Een gewone brownie is al heerlijk. Een brownie met licht gezouten karamel bovenop is om geen genoeg van te krijgen.

Recette:

Ingrediënten
Brownielaag
– 160gboterop kamertemperatuur
– 300 g basterdsuiker (licht bruine)
– 25 g cacaopoeder
– Snuifje zout
– 150 g bloem
– 125 g pure chocolade
– 3 eieren
– 3 g bakpoeder
Karamellaag
– 300 mL gecondenseerde melk met suiker
– 130 g boter
– 130 g lichtbruine basterdsuiker
– 40 mL honing of golden syrup
– 1 koffielepel zout
Extra
– Boter (om in te vetten)
– 200 g pure chocolade
– 50 g witte chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een vorm of ovenschaal in met boter. De vorm moet ongeveer 30 cm op 30 cm zijn. Bedek dan de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Smelt de pure chocolade en de boter au bain-marie. Breng de basterdsuiker, de eieren en het zout in een mengkom. Klop dit tot het beslag luchtig en licht van kleur is. Voeg dan de gesmolten chocolade toe en meng goed. Voeg tot slot de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Meng dit goed. Breng het mengsel in de vorm. Bak voor 30 minuten. Laat de brownie daarna afkoelen in de vorm op een rooster.
Terwijl dat de brownie afkoeld kan je de karamellaag al maken. Breng alle ingrediënten in een pot en breng al roerend aan de kook. Heel belangrijk is heel de tijd goed te blijven roeren. Dit kan heel makkelijk verbranden. Eens dat de karamel kookt, moet je het nog 8-10 minuten laten verder koken. Breng de karamel op de afgekoelde brownie. Laat deze op kamertemperatuur afkoelen.
Giet de pure chocolade op de karamel. Breng de witte chocolade met een lepel op de pure chocolade. Ga nu met een tandenstooker of een vork door de chocolade en meng deze een beetje. Laat stevig worden en snij het geheel in kleine stukjes.
Smakelijk!

DÉCOUVREZ TOUTES LES MEILLEURES RECETTES

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram