Tarte À Sara

Nom:

Key lime pie

Pourquoi mes amis rafollent de cette création:

Deze taart is de perfecte combinatie van zoet en zuur. De krokante bodem samen met de romige vulling maakt dat je er niet genoeg van krijgt.

Recette:

Ingrediënten
Koekjesbodem
– 280 g droge boter koekjes
– 140 g gesmolten boter
Limoenvulling
– 1 blik gecondenseerde melk met suiker
– Sap van 4 limoenen
– Zeste van 2 limoenen
– 2 eierdooiers
– 1 ei
– 100 g mascarpone
– 200 g volle room
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Maal de koekjes fijn. Als je geen keukentoestel hebt om dit te doen kan je ze altijd in een diepvrieszakje doen. Sluit het zakje en klop met de deegrol de koekjes fijn. Meng de koekjes met de gesmolten boter. Vet de taartvorm in of bekleed met een bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel gelijk over de hele taartvorm (bodem en zijkant). En druk goed aan. Bak dit voor 15 minuten. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
Verlaag de temperatuur van de oven nu naar 160°C. Mengen de eieren met het limoensap en de zeste. Voeg de gecondenseerde melk toe en meng goed. Voeg tot slot de mascarpone en de slagroom toe en klop tot een gladde massa.
Giet de vulling over de koekjesbodem. Bak voor 15 minuten. Na 15 minuten zal de vulling nog een beetje wiebelen, dit is normaal. Laat afkoelen in de vorm.
Smakelijk!

Retrouvez-nous chez Delhaize !

Delhaize

Suivez-nous sur les réseaux sociaux !

Facebook Instagram